Qui sóc?

Joan Rodríguez

Terapeuta d’Integració psico-corporal (2008, ETIP). Màster en Prevenció i Tractament de la Violència Familiar (2018, UB). Fisioterapeuta (1994, UAB). Professor universitari (URL, UVIC, UdA) i docent en cursos, seminaris i xerrades des de 1995.

Més de 10 anys d’experiència guiant processos de desenvolupament humà en consulta privada.

Més de 15 anys d’investigació de l’agressivitat, el poder, la submissió, la violència familiar i la perversió sexual.

Experiència en el tractament d’homes agressors, dones maltractades i adolescents amb conductes disruptives als instituts d’ensenyament. Terapeuta de l’Institut d’Ensenyament Secundari Bosc de la Coma d’Olot (2017-19).

Autor de l”‘Estudi sobre la violència masclista a la Garrotxa” (2017) i del treball de fi de màster “La comunicació i l’autonomia en el tractament de l’agressor” (2018). He realitzat pràctiques a la Fundació AGI en diversos programes d’atenció i reinserció d’homes que han exercit violència física, psíquica o altres (DEVI, SAC, VIGE).

Responsable dels processos de mobilitat, caigudes i contencions de la Residència Geriàtrica Montsacopa (Olot) des de 1995. Professor de fisioteràpia gerontològica i geriàtrica de la Universitat de Vic (2009-2018). Professor del Postgrau de Geriatria de la Universitat d’Andorra amb el seminari “Bon ús de les contencions i alternatives d’ús” (2016). Co-autor del “Document de Reflexions sobre contencions” del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya (2015). Autor de l’article “Contenciones mecánicas en geriatría: propuestas técnicas y recomendaciones de uso en el ámbito social”. Rev Esp Geriatr Gerontol.2013;48(4):185–189). Autor de referència del “Documento de Consenso sobre Sujeciones físicas y farmacológicas” (2014) de la Sociedad Española de Geriatría y Gerontologia. Ponent i formador en jornades, cursos i seminaris.

 

Per unes relacions respectuoses, afectives i satisfactòries