Qui sóc?

Joan Rodríguez (Roses, 1968)

Terapeuta d’Integració Psico-corporal (2008, ETIP). Màster en Prevenció i Tractament de la Violència Familiar (2018, UB). Fisioterapeuta (1994, UAB). Professor universitari (URL, UVIC, UdA) i docent en cursos, seminaris i xerrades des de 1995. Més de 12 anys d’experiència guiant processos de desenvolupament humà en consulta privada. 20 anys d’investigació de l’agressivitat, el poder, la submissió, la violència familiar i la perversió sexual.

Membre de l’Associació de Professionals en Integració Psico-corporal de Catalunya (APIP).

Experiència en el tractament d’homes agressors, dones maltractades i adolescents amb conductes disruptives als instituts d’ensenyament. Terapeuta de l’Institut d’Ensenyament Secundari Bosc de la Coma d’Olot entre els anys 2017 i 2019. Pràctiques a la Fundació AGI en diversos programes d’atenció i reinserció d’homes que han exercit violència física, psíquica o altres (DEVI, SAC, VIGE).

Autor de l’Estudi sobre la violència masclista a la Garrotxa” (2017) i del treball de fi de màster “La comunicació i l’autonomia en el tractament de l’agressor” (2018). Autor de l’assaig sobre bases metodològiques per a terapeutes del desenvolupament humà “El valor de la rabia: del poder a la humanización” (2020).

Responsable dels procés de Seguretat i contencions de la Residència Geriàtrica Montsacopa (Olot) des de 1995. Professor de fisioteràpia gerontològica i geriàtrica de la Universitat de Vic (2009-2018). Professor del Postgrau de Geriatria de la Universitat d’Andorra amb el seminari “Bon ús de les contencions i alternatives d’ús” (2016). Formador de Centres d’atenció a la dependència i Centres d’atenció a persones grans de Catalunya amb el curs “Bon ús de les contencions”.

Co-autor del “Document de Reflexions sobre contencions” del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya (2015). Autor de l’article “Contenciones mecánicas en geriatría: propuestas técnicas y recomendaciones de uso en el ámbito social”. Rev Esp Geriatr Gerontol.2013;48(4):185–189). Autor de referència del “Documento de Consenso sobre Sujeciones físicas y farmacológicas” (2014) de la Sociedad Española de Geriatría y Gerontologia. Ponent i formador en jornades, cursos i seminaris.

 

Per unes relacions respectuoses, afectives i satisfactòries